OKUL VİZYONU VE TEMEL DEĞERLERİMİZ

VİZYONUMUZ

Okul Öncesi Eğitimde ve Kalitede Lider Kurum Olmaktır. Bu nedenle okulumuzda her birey bir değerdir; herkesçe kabul edilir ve saygı görür.

TEMEL DEĞERLERİMİZ

1)         Çocukların bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil ve hareket gibi çok yönlü gelişimlerini destekleyecek eğitim ortamı hazırlarız.

2)         Eğitim etkinlikleri düzenlenirken; çocukların yaşları, gelişim özellikleri, öğrenme hızları, ilgileri, gereksinimleri ile okulun ve çevrenin imkânları dikkate alırız.

3)         Çocukların; beslenme, uyku, öz bakım becerileri, doğru ve sağlıklı temel alışkanlıklar kazanmalarının yanında doğa sevgisiyle çevreye duyarlı olmalarını da sağlarız.

4)         Eğitim etkinliklerimiz; çocukların, sevgi, saygı, iş birliği, katılımcılık, sorumluluk, yardımlaşma ve paylaşma duygularını geliştirici nitelikte olur.

5)         Eğitim, sevgi ve şefkat anlayışı içinde yürütülür. Çocuklara eşit davranılır ve bireysel özellikler göz önünde bulundurulur. Çocukların öz güvenlerini kazanmaları için ceza, baskı uygulanmaz kısıtlanmaz.

6)         Eğitim etkinliklerinin değerlendirilmesinde belirlenen hedeflere ne ölçüde ulaşıldığı tespit eder ve plânlama yaparken bu sonuçları dikkate alırız.

7)         Çocukların kendilerini ifade ederken; Türkçe'yi doğru ve güzel konuşmalarına öncelikle önem veririz.

8)         Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı hazırlanması için çaba gösteririz.

9)         Oyunu, çocuklar için en uygun öğrenme yöntemi olarak uygularız.

10)       Eğitim programımızı hazırlarken ailelerin ve içinde bulunulan çevrenin özelliklerini dikkate alır, ailelerin eğitime etkin katılımını sağlarız.

11)       Çocuğun gelişimini ve okul öncesi eğitim programını düzenli olarak değerlendiririz.

 


19-01-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 7  kişi beğendi