Mehmet Manisalı

Hayırseverimiz Sn. Mehmet Manisalı,

20.11. 1949 tarihinde Hacı Osman Manisalı ve Aliye Manisalı'nın ilk çocuğu olarak Denizli ilinin Acıpayam ilçesine bağlı Yeşilyuva köyünde dünyaya geldi. İlköğretim, ortaöğretim ve lise hayatını Denizli ilinin Acıpayam ilçesinde tamamladı.

Yüksek öğrenimini 1975 yılında İzmir İktisadi Ticaret Bilimleri Fakültesinde tamamlayan Mehmet Manisalı askerliğini ise 1976 yılında Konya'da yedek subay olarak tamamladı.

 1977 yılında Duygu Manisalı ile hayatını birleştiren Mehmet Manisalı'nın bu evliliğinden 1978 yılında Gökhan Manisalı, 1983 yılında Osman Okan Manisalı isimli iki erkek çocuğu oldu. Bu iki çocuğunun evliliklerinden dünyaya gelen üç erkek, bir kız çocuğu dedesidir. 

Ticari hayatına çok küçük yaşlarda babası Hacı Osman Manisalı'nın yanında kalaycı çırağı olarak başlayan Mehmet Manisalı babası ile birlikte mobilyacılık, yedek parçacılık, tüpçülük gibi mesleklerden sonra 1965 yılında Acıpayam'da Arçelik bayisi olarak Hacı Osman Manisa salı ile birlikte beyaz eşya sektörüne girdi.

1978 yılında şirket merkezini Denizli'ye taşıyan Mehmet Manisalı 1983 yılında ISUZU markası, 1986 yılında Renault Markası ile Otomativ sektöründeki faaliyetlerine başladı. Mehmet Manisalı şu anda Türkiye'de 4 ilde 17 ayrı lokasyonda ve VW- AUDİ -Seat-  DOD markalarını bünyesinde bulunduran Batı Otomotiv, FIAT- Kia- Alfa Romeo - Jeep markalarını bünyesinde bulunduran Yön Otomotiv ve TÜVTÜRK iş ortağı HAN A.Ş.Araç Muayene İstasyonları şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıdır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 13  kişi beğendi